Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Som solidaris: ens visita l’ONG Idea Libre

Som solidaris: ens visita l’ONG Idea Libre

El dimecres 27 d’octubre ens han visitat a l’escola FEDAC Cerdanyola la María Fábregas i Sandra Blázquez, cofundadores de l’ONG Idea Libre per parlar-nos del seu somni per millorar el món. A més, la Sandra és l’autora del llibre Me dije “HAZLO” y lo hice on ens relata com els seus somnis per canviar el món li van permetre superar totes les pors per crear Idea Libre.

Un viatge que canvia el món

En aquest relat, la Sandra ens explica el seu procés fins a convertir-se en una de les fundadores de la ONG Idea Libre.

Durant un viatge de plaer amb la seva amiga María, cofundadora d’Idea Libre, es troben davant d’una realitat de pobresa, desigualtat i injustícia que la sacseja. Queden tan impactades, que se n’adonen que no poden mirar cap a un altre costat i continuar amb la seva vida. 

Molts de nosaltres, davant la mateixa situació pensem: “jo sol no puc fer res”, “no tinc força per canviar el món”… Però és així? No tenim la força per canviar el món? O és la por a implicar-nos i el que això comportaria?

Així comença aquesta aventura que encara continua avui dia. Una experìencia memorable que ha ajudat a 2750 persones i ha creat una escola a Chumvi (Kenia). Han aconseguit escolaritzar 207 infants i oferir-los un àpat diari, enlloc d’alimentar-se un cop cada dos dies. Ara aquests nens i nenes poden optar a somiar i lluitar per fer realitat les seves il·lusions gràcies a la Sandra i la María.

Tot va començar per la diada de Sant Jordi..

L’Eva Gómez, mestra d’educació primària de FEDAC Cerdanyola, ens explica que una amiga seva i, a més a més, mare de l’escola li va fer un regal per la diada del llibre. Li va regalar el llibre Me dije Hazlo y lo hice de la Sandra Blázquez. L’Eva poc sabia que acabaria removent-li tant com ho va fer. La sensació que va tenir clara en finalitzar la seva lectura va ser que aquest projecte estava fet per la nostra escola, perquè està íntimament lligat al nostre llegat:

Un somni neix dins teu per crear un món millor, creu en ell!

La Sandra i la Maria van tenir un somni i van creure en ell. Gràcies a la seva lluita i la seva constància, no mancada de dificultats, ara el seu somni permet que tot un poble que tenia vetats els somnis pugui volar. I per fer-ho els hi ofereixen la millor de les eines, l’educació.

Us animem a llegir el llibre i a creure que tots podem canviar el món. Us voleu sumar al seu repte?

Sandra Blázquez
CreaEscola Quality Certificate for Education Website