Donem resposta als reptes del món actual
Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès
936 920 884
Cada any, entre febrer i març, arriba la jornada de portes obertes de les escoles. És el moment més esperat per les famílies que han de decidir quina serà l’escola pels seus fills i filles. Però també és una jornada important per les escoles, explicar, ensenyar i compartir un projecte educatiu treballat i preparat per fer, dels alumnes, persones transformadores per millorar el món.
La jornada de les portes obertes fa molts anys que se celebra a FEDAC Cerdanyola, la nostra escola i és molt important. És temps de poder mostrar i explicar què aprenen i com aprenen els nostres alumnes. Què i com treballen els nostres mestres i professors/es i de quina manera i com es viu a l’escola.
La jornada, sempre és de matí. Amb llum i vida, les coses es veuen millor.
Per tradició i organització acostuma a ser un dissabte. D’aquesta manera es dona la possibilitat de poder convidar a les famílies tenint cura de la seva logística i organització entre escola i vida laboral.
La rebuda, sempre amb un toc de color, amb globus, amb l’ajuda del claustre, és feta per la direcció de l’escola tot fent una xerrada amb totes les famílies assistents. Una presentació del projecte comú de la nostra escola, de la nostra identitat, del nostre caràcter, del nostre passat i de la transformació que cada dia viu l’escola i totes les del voltant per adaptar els continguts, aprenentatges i coneixement en l’educació del segle XXI. L’educació dels nostres alumnes i futurs alumnes.
La importància de presentar la globalitat de l’escola recau en la pertinença a una fundació que ens dona nom, FEDAC, on ens sumem a les 25 escoles que som. Totes elles unides amb un projecte educatiu #avuixdemà i amb un objectiu comú, fer persones transformadores, lliures i felices.
Una vegada presentat el projecte FEDAC és el moment de passejar i visitar el centre. Aquestes rutes, dividides per interessos d’edat, són conduïdes per mestres i professors/es. Les famílies al llarg d’aquest recorregut poden visitar les aules de cada nivell i cicle, poden visitar els espais comuns, bams, on es poden dur a terme activitats de tota mena i en diferents organitzacions grupals. També es pot veure com s’organitzen els materials, els espais de llengua, d’arts, de robòtica, d’escacs. Durant el recorregut mestres de l’escola expliquen projectes treballats o en procés, comparteixen metodologies mostrant evidències del que fan els alumnes, conviden les famílies a compartir opinions, dubtes i preguntes. I sobretot, transmeten la seva #passióxeducar.
A les portes obertes sempre hi ha espais o moments que prenen més protagonisme que d’altres. Les aules d’I3 (Infantil 3 anys) i els patis són dos llocs on les famílies dediquen temps per escoltar, però també per parlar i compartir com estan vivint la jornada.
Lògicament, les aules d’I3 són on les famílies primerenques posen tota la seva atenció. Escoltar i participar de la conversa amb els educadors d’infantil permet obtenir una visió propera i real de com és viu un dia a l’escola, sobretot el primer any d’escolarització. Parlar de l’adaptació, dels hàbits, dels aprenentatges, de les relacions entre companys/es, del joc, dels materials de treball, de què necessitaran els seus fills i filles a l’aula i com aquests viuran el seu dia a dia a l’escola, són informacions imprescindibles en aquesta jornada. Així com, visitar i gaudir dels espais exteriors de l’escola, com els diferents patis per petits i grans i del bosquet. La comoditat dels espais grans, així com la llum i clima permet aturar la visita i compartir, entre tots (famílies i escola), un dolç esmorzar realitzat per la cuina pròpia de l’escola.
És en aquest moment de reunió, de compartir, quan infants i adults gaudeixen de les instal·lacions del pati nou dels petits i del servei de cuina. És un bon moment per visitar l’edifici del menjador, i l’espai més especial que té l’escola: la sala Emmaús.
Aquest espai amb terra de parquet i amb elements i colors de natura, és el lloc on petits i grans el vivim com un moment de calma, d’interioritat, de silenci. Un espai diferent però pensat per aprendre d’un mateix.
És també des del pati on t’adones de l’amplitud de l’escola i defineixes el centre en quatre plantes: infantil a baix de tot, amb dues aules per nivell i a prop del gran gimnàs, que ens permet reconvertir-lo en teatre per poder dur a terme el projecte escènic d’escola “S’aixeca el teló”. L’ambigüitat dels espais ens permet treballar de maneres diverses i molt més enriquidores.
La planta primera, on trobem la recepció de l’escola i les aules de primer i segon de primària, així com la SIEI (Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva).
A la segona planta, s’ubiquen les aules de tercer a sisè de primària i finalment la tercera planta està organitzada amb les aules de l’ESO.
A vegades pensem que escollir escola pels nostres fills/es és una tasca senzilla. L’oferta de l’entorn posa molta pressió per visitar-les totes i mirar, preguntar com són i com treballen.
Des de FEDAC Cerdanyola tenim clar que l’alumne és el centre del nostre interès. Els projectes, les matèries, les atencions, les oportunitats, els moments memorables, les sortides, els espais d’escolta… Però sobretot tenim clar que l’alumne ha de ser feliç i viure naturalment.
Les portes obertes ens donen la possibilitat als mestres i professors de l’escola d’explicar i compartir un projecte que ens apassiona per ser escoles autèntiques per a persones úniques.
Demana cita i descobreix com!⬇️⬇️⬇️
🗓️ Jornada de Portes Obertes: 24 de febrer a les 10h
💻 Més informació: http://cerdanyola.fedac.cat
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola