Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Viu naturalment!

Viu naturalment!

Viu naturalment! és el lema d’aquest curs 2023-2024 a les escoles FEDAC. Ens convida a viure naturalment, a fer canvis de paradigmes per viure una vida en plenitud i harmonia, amb tu mateix, amb els altres i amb la Mare Terra, entenent que formes part d’un Tot.

Què ens proposa el nou lema?

  • VIU NATURALMENT, ens convida a tornar a les arrels, recuperar i reconciliar-nos amb la Mare Terra, amb una conscienciació de la necessitat del canvi i amb accions significatives i compromeses amb el medi ambient.
  • VIU NATURALMENT, és estimar, valorar, respectar i cuidar el propi cos: Treballar l’autoestima, l’autoconcepte, estimar el teu cos i canviar paradigmes. Lluitar per la igualtat de gènere. Ésser conscient de les pròpies capacitats i talents, valorar-los, cultivar-los i posar-los al servei dels altres. Igualment, valorar els talents i capacitats dels altres. Viure naturalment, és cuidar el nostre cos amb una dieta equilibrada i amb hàbits saludables.
  • VIU NATURALMENT ens convida a  tenir cura del treball de la nostra interioritat, crear lligams amb TU mateix i amb els altres, deixar-nos inspirar per les tradicions de saviesa, fer-nos preguntes de sentit, meditant, contemplant, practicant la respiració conscient, celebrant … Com a via per arribar al transcendent i ésser conscients que formem part d’un TOT.
  • VIU NATURALMENT és conèixer i viure les nostres emocions, practicant una bona gestió d’aquestes, així com desenvolupar una actitud empàtica i de respecte vers les emocions dels altres.
  • VIU NATURALMENT ens convida a valorar, conèixer i construir la pròpia identitat, obrint la porta a les diferències d’un món ric i plural que ens enriqueix i ens fa créixer. 

Per tant, viure naturalment ens convida a tenir cura de les 4 dimensions humanescap, cos, cor i ànima, en íntima relació amb el nostre compromís vers la Natura i els altres. Volem construir un món millor, sentir-nos en comunió… viu naturalment amb Tu, amb els altres, amb el món i amb el TOT del que formem part.

Tot canvi comença en tu

El lema del curs està escrit en segona persona del singular: Viu naturalment! Ens interpel·la directament. Ens recorda que tot canvi comença en TU, tu decideixes com viure la teva vida, i nosaltres et convidem a viure-la naTUralment. Sigues TU, sigues autèntic@. Ets únic@ i irrepetible.

Recorda la proactivitat, el tenir clar el nostre fi en ment, sabent començar pel que és primer, l’efectiva gestió del temps, l’escolta empàtica i la creació de sinergies ens porten a assolir resultats. Esmolar la serra ha de ser un hàbit constant i present que ens ajudarà a viure naturalment en plenitud, sense descuidar cap de les dimensions humanes.

Amb el lema del curs, van lligats alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: 

Viu naturalment, ens convida a educar el caràcter, a ésser persones íntegres i compromeses amb el nostre món.

Per tal que l’alumnat es porti el lema al seu terreny i se’l faci propi, a les aules de FEDAC Cerdanyola s’ha treballat a partir de diferents activitats. A continuació teniu un recull d’aquestes on l’alumnat representa el que és per ell viure naturalment.

Viu naturalment!
CreaEscola Quality Certificate for Education Website