Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Propostes nadalenques per entrenar el lideratge

Propostes nadalenques per entrenar el lideratge

Ja fa uns anys que parlem de lideratge i a l’escola ressona el projecte del Líder En Mi (LEM), que marca de forma diferenciadora la proposta d’innovació pedagògica de les Escoles FEDAC. Ens hem familiaritzat amb els 7 hàbits de la gent altament efectiva, però el procés no s’atura aquí: ara és el moment de seguir treballant en les conductes que ens porten a adquirir aquests hàbits de lideratge. 

Com esdevindrem més proactius si de tant en tant no fem un esforç per aturar-nos a pensar? Com establirem vincles amb els altres si no entrenem l’escolta activa abans? Com volem aconseguir la victòria privada al final del dia si no hem dedicat el temps a les nostres roques grans, és a dir, allò que ens és important?

Com que qualsevol moment és vàlid per entrenar el lideratge, i s’acosta un temps de festes en família, us portem algunes propostes per a poder treballar aquestes conductes des de casa; això sí, ambientades en les tradicions més Nadalenques!

1. L’amic invisible, el moment perfecte per cuidar el vostre Compte Bancari Relacional

Fer un regal a una altra persona no és tan senzill com sembla, i és que, per a fer-ho bé, cal conèixer abans al destinatari: què li agrada, què el fa feliç… Sovint no és el regal més car el més valuós, sinó aquell que per a l’altre és important. Podem ser molt diferents, i això fa que a vegades sigui complicat encertar, però per això us proposem posar-ho en pràctica aquestes festes. 

Us animem a posar el focus en aquelles persones que us acompanyen aquests dies i que els hi feu un ingrés al seu compte bancari emocional. Un petit gest com un petó, una abraçada, una felicitació de Nadal o, senzillament, regalar-los temps són algunes idees gratuïtes i imprescindibles per cuidar la vostra relació amb elles. Encara que no ho sembli, una acció tan senzilla com aquesta és un hàbit de lideratge per portar una vida veritablement efectiva.

lideratge

2. El cercle d’influència per a plantejar desitjos i objectius assolibles.

Segur que passejant per les fires de Nadal, o potser a casa vostra, heu vist algun arbre dels desitjos alguna vegada. I quan s’acosta Cap d’Any, més d’un haurà fet la llista d’objectius per començar de nou i amb bon peu. 

lideratge

És molt necessari somiar i detectar allò que ens agradaria canviar del nostre dia a dia o de l’entorn, però és bo parar-se a pensar que no podem tenir el control de tot i que la manera de projectar els nostres desitjos influeix en les nostres accions. 

Per a que els vostres desitjos i objectius es puguin fer realitat aquest any, us animem a enfocar-vos en el cercle d’influència. És tan senzill com detectar allò que vols canviar del teu entorn i, abans d’escriure-ho, fer-te la següent pregunta: què puc fer jo, per petit que sigui, per aconseguir-ho?

Fixeu-vos en com canvia l’objectiu segons el punt de vista: 

lideratge

Ja ho veieu: com més concret, més fàcil de dur-lo a terme i revisar si els hem compert a final d’any.

3. Temps de descans de qualitat 

Ser líder no implica fer moltes coses en tot moment, sinó saber parar i gestionar el temps de manera efectiva. I això vol dir, destinar-lo en allò que és important i en les quatre dimensions de l’ésser humà: cap, cos, cor i ànima. 

A LEM, això és el que fem quan entrenem l’hàbit 7 (Esmola la serra ®), però a vegades només ens aturem en el cos, que és el que ens demana més descans.  

lideratge

Per això us proposem una última activitat d’imaginació.

lideratge

Si en alguna pregunta t’ha costat respondre, t’animem a dedicar aquests dies de festa a descobrir la resposta. Si, en canvi, has sabut com continuar totes les frases, planifica el temps per a cuidar alguna d’aquestes dimensions. Veuràs com, per poc temps que sigui, et serà de qualitat. 

Què, us animeu a fer alguna de les activitats? 

Expliqueu-nos què us aporten!

lideratge
CreaEscola Quality Certificate for Education Website