Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

L’esmorzar influeix en el rendiment acadèmic?

L’esmorzar influeix en el rendiment acadèmic?

L’esmorzar a l’edat infantil es considera un dels àpats més importants del dia causant repercussions a l’estat de salut dels més petits, però també sobre el seu rendiment escolar. 

Un estudi recent (M.J. Galiano Segovia, et al.) mostra que un 10-15% dels nens a Espanya no esmorza i un 20-30% ho fa de manera insuficient. Amb l’objectiu d’aconseguir un millor rendiment dels nostres alumnes i desenvolupament de les seves capacitats compartim amb vosaltres aquesta informació que us pot ser d’utilitat.

Què ha de tenir un bon esmorzar?

Diversos estudis científics recomanen que en els esmorzars dels nens i nenes s’inclogui llet o derivats làctics, cereals (preferiblement integrals) i fruita fresca o suc natural. És molt important també que mengin aliments saludables, equilibrats, gustosos i agradables. Per tal de gaudir d’aquest àpat, podeu crear receptes diferents i divertides per a tota la família i és recomanable que intenteu trobar moments per esmorzar tots junts.

Esmorzar de forma saludable comporta diversos beneficis, com per exemple, comporta hàbits alimentaris i d’activitat física més regulars, eleccions d’aliments més saludables en els següents àpats i un consum energètic consistent. Tot això influeix sobre l’IMC i, per tant, ajuda a prevenir l’obesitat i altres malalties cròniques. 

Afavoreix el rendiment escolar

Amb referència a la millora del rendiment escolar, s’ha comprovat a partir de diversos estudis que els alumnes que fan un esmorzar saludable cometen menys errors, són més ràpids en la resolució de problemes, els influeix en la memòria espacial, l’atenció auditiva i millora la seva memòria, l’atenció i la puntualitat. En canvi, els nens i nenes que no esmorzen i després tenen gana a classe tendeixen a presentar més problemes emocionals, de comportament i dificultats acadèmiques.

Així doncs, us recomanem que dins de les possibilitats, intenteu que els vostres fills i filles mengin de forma saludable, especialment a l’hora d’esmorzar. En un article anterior us proposem un menú setmanal de l’esmorzar per cobrir les necessitats nutricionals i energètiques de les primeres hores del dia.

Combinar-ho amb exercici diari, un bon descans i fer activitats a l’aire lliure ajudarà també a un millor desenvolupament dels infants.

Esmorzar
CreaEscola Quality Certificate for Education Website