Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

La base d’unes finances responsables

La base d’unes finances responsables

La base d’unes finances resposables és essencial per a tota planificació de futur, la capacitat d’estalviar i pressupostar despeses. Tots dos conceptes formen la pedra angular d’una bona educació financera i ens ajuden a prendre millors decisions.

Quina finalitat té ensenyar als alumnes la base d’unes finances responsables?

La finalitat d’aquest taller és ajudar el nostre alumnat a familiaritzar-se amb un bon ús de les finances personals. El taller, Les teves finances, el teu futur, impartit a càrrec de Cristina Albanieve, empleada del Deutsch Bank Barcelona i mare d’un alumne d’E.S.O.  de l’escola, s’ha celebrat dins del marc de l’assignatura d’Economia.

Amb aquest taller, volem donar resposta a les necessitats de l’alumnat prioritzant l’aprenentatge d’una manera més propera i vivencial, sempre fidels al nostre projecte #avuixdemà.

En què consisteix el taller?

L’activitat, dividida en dues sessions, que ha cobert un ventall de matèries bàsiques que abasten des dels esmentats estalvi i pressupost fins a l’ètica empresarial. S’ha incentivat a l’alumnat, a través d’una metodologia lúdica i participativa, a reflexionar sobre quines despeses conformen les necessitats bàsiques i quines els capricis. En concordança amb nocions elementals de l’economia i el consum, com la piràmide de Maslow, se’ls ha donat les eines per a establir prioritats i organitzar el seu pressupost en afinitat amb elles. Alhora, s’ha fet èmfasi en els beneficis de l’estalvi, tot suggerint una bona pràctica: la de considerar l’estalvi com una despesa fixa obligatòria.

Quins beneficis aporta als alumnes fer aquest tipus de activitat?

El taller on ensenyem les bases d’unes bones finances, que s’ha celebrat per quart any consecutiu, es consolida com una ocasió més d’acostar l’alumnat a la realitat i escurçar el vincle amb l’entorn laboral. La interacció entre l’escola i l’activitat professional dona peu a un intercanvi enriquidor per a totes dues parts, on els alumnes tenen l’oportunitat d’extreure coneixement de primera mà sobre el món empresarial. En definitiva els apropa a la base d’unes finances responsables.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website