Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Sant Jordi 2024 a l’escola FEDAC Cerdanyola

Sant Jordi 2024 a l’escola FEDAC Cerdanyola

La Diada de Sant Jordi, una festivitat emblemàtica a Catalunya, esdevé una oportunitat perfecta per celebrar la cultura, la literatura i el valor de la llegenda que inspira aquest dia tan especial. A l’escola FEDAC Cerdanyola, no deixem passar l’oportunitat de fer d’aquesta diada una experiència enriquidora i inoblidable per a tots els nostres alumnes.

Des de les primeres hores del matí, l’atmosfera a l’escola és carregada d’excitació i expectació. Els més petits, els alumnes de P3 i P4, s’encarreguen d’iniciar la jornada amb la lectura de microrelats. A les 9 del matí, a l’hora del pati de mig matí, a les 13h, durant l’hora de dinar, i a les 15h, en el moment de sortida, els nostres joves lectors comparteixen històries breus plenes de màgia i imaginació, transportant-nos a mons fascinants en tan sols un parell de minuts.

Però la celebració no s’atura aquí. El migdia ens ofereix una altra oportunitat d’immersió en el món de les paraules. De 11:20 a 12:30, és el torn dels alumnes de P5 i P6, que pugen a l’escenari muntat davant de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per compartir lectures en una marató de lectura en veu alta.

A la tarda, la màgia del teatre pren el relleu. A les 15h, al gimnàs de l’escola, els alumnes de P4 ens sorprenen amb una funció teatral titulada “Un Sant Jordi Diferent“. Amb enginy i creativitat, ens ofereixen una visió renovada d’aquesta llegenda tan estimada, transportant-nos a escenaris plens de colors i emocions.

Aquest any, la festivitat ha adquirit una dimensió encara més memorable amb la presència d’invitats especials: un grup de 23 alumnes de Batxillerat del Het College d’Oostende (Bèlgica) i els seus professors, que han arribat com a part del programa Erasmus+ per compartir experiències amb els nostres alumnes i explorar els racons més destacats de Barcelona.

La jornada ha començat amb entusiasme mentre els alumnes de primer i segon d’ESO han participat activament en l’activitat de Lectura en Veu Alta davant l’Ajuntament de Cerdanyola. Mentre això succeïa, el segon cicle de l’escola s’ha dedicat a diverses tasques, des de col·laborar en els preparatius per la tarda fins a atendre els convidats i crear manualitats vinculades a la diada.

Durant l’hora del pati, els estudiants belgues han estat rebuts amb punts de llibre i roses, tot elaborat amb cura i dedicació pels nostres alumnes. Aquest intercanvi cultural ha enriquit la jornada, permetent als joves catalans i belgues compartir la seva passió per la lectura i la cultura.

Però el moment culminant de la jornada arriba a les 16h. Tots els alumnes de l’escola, excepte educació infantil que estava de colònies, des de P1 fins a S4, es reuneixen a la pista principal acompanyats dels docents i les famílies. És un moment d’unitat i comunitat, on les diferents etapes educatives ens trobem per celebrar el Jocs Florals, el certament que viu la passió per la literatura i l’art. Les portes de l’escola s’obren, i és el moment esperat per a l’entrega dels premis literaris, de dibuix i de disseny de diplomes. És un reconeixement al talent i a l’esforç dels nostres alumnes, i una oportunitat per aplaudir la seva creativitat i dedicació sobre el tema escollit: l’amistat.

Una de les novetats d’aquest any ha estat el disseny dels diplomes, que ha recaigut en el talent dels alumnes més grans de l’escola. Aquesta iniciativa ha destacat la creativitat i habilitats dels estudiants, incorporant un toc personal i innovador a la tradicional cerimònia de lliurament de premis.

A l’Escola FEDAC Cerdanyola, Sant Jordi no és només una festa, és una celebració de la cultura i el talent dels nostres alumnes. És un recordatori que les paraules tenen el poder de transportar-nos a mons nous i emocionants, i que cada història, per petita que sigui, té el potencial de captivar-nos i inspirar-nos. Aquest Sant Jordi, seguim celebrant la passió per la lectura, l’escriptura i la creativitat, perquè en cada llibre, en cada paraula, trobem una porta oberta cap a la màgia del coneixement i la imaginació.

Sant Jordi
CreaEscola Quality Certificate for Education Website