Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

FEDAC Cerdanyola participa al Fòrum d’Escoles Verdes

FEDAC Cerdanyola participa al Fòrum d’Escoles Verdes

L’escola FEDAC Cerdanyola està compromesa en la transformació ecosocial. Per tal de fomentar uns hàbits sostenibles al propi centre i al seu entorn, el nostre centre està adherit al Programa d’Escoles Verdes del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que ha esdevingut una gran xarxa formada per més de 800 centres.

Com cada curs, aquest programa ofereix unes jornades d’intercanvi d’experiències entre les diferents escoles de la zona. El dia 9 i 21 de març, alumnes d’educació primària i secundària de l’escola van assistir a l’edició 2023 del Fòrum d’Escoles Verdes a Terrassa.

Sortir de l’aula, sempre és quelcom bonic i especial, que els nostre alumnat sempre valora positivament. Però més bonic és, si aquesta trobada és al Fòrum d’Escoles Verdes on es tracten aspectes medioambientals que de ben segur tindràn un impacte molt positiu a les nostres escoles, alumnes i entorns propers. És un espai que afavoreix el treball col·laboratiu, la interrelació i l’intercanvi de propostes i projectes compartits entre els diferents centres participants de la zona.

És cert que tant en el professorat com en l’alumnat, recau una responsabilitat molt important. La responsabilitat de transmetre i vetllar per uns valors, unes actituds i accions que produeixen o produiran un impacte al medi. 

Per això les trobades com aquest fòrum, o les reunions de seguiment que fem trimestralment, són aspectes molt importants que faciliten la nostra tasca com a escola verda, fomentant així l’intercanvi d’experiències, i treballant tots en una mateixa direcció. 

És una sort, tenint en compte la velocitat del nostre dia a dia, poder trobar un moment per a poder parar, respirar, mirar al nostre voltant i valorar el motiu de les nostres accions. A més, nodrir-se de l’experiència d’altres professionals de l’àmbit, sempre és un aspecte molt positiu. Compartir aquelles accions que altres escoles estan treballant, ens permetrà actuar amb coherència i fomentar la creativitat, i és que aquells objectius on a vegades no arribem individualment, de ben segur podrem assolir-los treballant en equip. Un equip amb la identitat d’escola verda. Amb un segell, que podem lluir ben orgullosos. 

Escoles Verdes
CreaEscola Quality Certificate for Education Website