Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

FEDAC Cerdanyola aconsegueix el reconeixement de Centre Referent en Educació en Drets de la Infància per UNICEF

FEDAC Cerdanyola aconsegueix el reconeixement de Centre Referent en Educació en Drets de la Infància per UNICEF

Com cada curs, des de l’escola FEDAC Cerdanyola ens plantegem nous reptes per mantenir un centre actiu, innovador, actual i que doni resposta a les necessitats de la societat. Fruit del nostre treball hem rebut el reconeixement per part d’UNICEF com a Centre Referent en Educació en els Drets de la Infància i la Ciutadania Global.

Agents Impulsors de la Participació

El curs passat, un dels reptes cabdals va ser augmentar la participació de tots els col·lectius de l’escola. Des de l’equip d’AIPs (Agents Impulsors de la Participació) es busca que tota la comunitat educativa formi part de la presa de decisions sobre el dia a dia de l’escola, impulsant processos participatius per potenciar ciutadans crítics i lliures. Vam decidir començar pel col·lectiu al qual va dirigida la nostra tasca educativa: els infants.

Iniciant aquest procés, ens vam adonar que la participació és només un dels molts drets que tenen els infants i vam detectar la necessitat de fer coneixedors tots aquests drets. Ens vam endinsar en el projecte de fer de la nostra escola un centre de referència, integrant en el dia a dia de la nostra comunitat els diferents drets.

Són vàries les activitats en les que l’alumnat pot conèixer aquests drets, a través de celebracions com el dia mundial de la infància, trobades de delegats en assemblea per prendre decisions o activitats concretes com identificació de drets a través d’un memory d’UNICEF. 

Aquest projecte de col·laboració amb UNICEF ens porta a rebre un reconeixement com a centre de referència en els drets dels infants. 

Hem iniciat un camí ben llarg, que tot just comença, però gràcies a ell tots els nens i nenes de la nostra escola sabran quins són els seus drets i podran exercir-los com a ciutadans d’una societat en canvi constant. 

UNICEF a FEDAC Cerdanyola
CreaEscola Quality Certificate for Education Website