Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

El nostre pas pel Talent Factory

El nostre pas pel Talent Factory

La Cristina i l’Àlex, són dos alumnes de 4t de secundària de FEDAC Cerdanyola i ens volen explicar l’experiència memorable del seu pas pel Cerdanyola Talent Factory. Enguany s’ha celebrat la primera edició d’aquesta iniciativa al nostre municipi en la que han participat els alumnes de la matèria optativa d’Emprenedoria amb el suport de la professora Sílvia Paz. Aquest projecte impulsat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i creat per Talent Factory, pretén donar una empenta a l’esperit emprenedor dels joves i ampliar la visió de l’entorn laboral de la ciutat.

Què és el Talent Factory?

Talent Factory és una iniciativa compromesa a posar en valor la importància de l’emprenedoria d’una forma pedagògica, que ajudi els joves a configurar-se un escenari real d’oportunitats laborals per al futur, basat en la iniciativa pròpia, les habilitats i els talents.

Ens presentem

Per una banda l’Àlex. Té com afició principal els esports de contacte, on hi dedica part del seu temps d’oci. A nivell professional li agradaria arribar a formar part del cos dels G.E.O. És també un aficionat a l’economia. De fet, li encantaria ser capaç d’analitzar i descriure problemes, conèixer les lleis i normes que regulen les activitats comercials i aprendre a minimitzar costos i maximitzar els guanys.

L’altre part que conforma aquesta parella és una noia anomenada Cristina. És considerada una lectora innata, sempre està llegint alguna cosa que li aporti nous coneixements. Es mou pel que troba just, sent abanderada de les causes socials. Tant la seva ètica com moral són el més valuós que té. Així com la seva capacitat de raonament davant de problemes que impliquen cor i lògica. La seva aspiració a nivell acadèmic és concloure els estudis amb èxit, per així obtenir una bona feina per posar en pràctica tot allò après al llarg de la seva vida. 

En el que coincidim tots dos és en la perseverança i la dedicació que apliquem a tots els aspectes de la nostra vida.

La nostra experiència

Tot va començar amb una memòria del nostre de la nostra idea de negoci en la qual havíem d’emplenar certs aspectes sobre la nostra empresa. Nosaltres, l’Àlex i la Cristina, vam sortir finalistes d’entre els 350 alumnes que s’havien presentat. En la segona fase, vam haver d’emplenar un plà d’empresa que constava de 8 punts fonamentals per la creació d’aquesta. Mentrestant, portavem a terme sessions de caràcter econòmic per tal d’assolir els coneixements que es demanaven i a més, per resoldre els dubtes dels concursants.

Talent Factory
La Cristina i l’Àlex rebent assessorament per la seva idea empresarial

En l’última part, vam anar a visitar als nostres mentors. El nostre, s’anomenava Albert Majos, ens va convidar a la seva empresa internacional, Trison, en la qual ofereixen noves tecnologies i a més, és on vam rebre més motivació per continuar amb el treball.

La gala final va arribar en un tres i no res, el jurat ja havien decidit qui serien els guanyadors, no obstant, havíem de presentar el nostre projecte amb la millor qualitat possible. Era l’últim esforç, per aquest motiu, la tensió i l’emoció del moment no ens van robar el protagonisme.

Què hem après?

Malgrat no haver guanyar cap premi físic. Vam rebre un de més important: l’aprenentatge. Vam ser conscients del procés que comporta la creació i desenvolupament d’una entitat empresarial, així com el desgast mental i la responsabilitat pròpia d’organitzar per punts una idea per a què es converteixi en projecte.

Talent Factory
CreaEscola Quality Certificate for Education Website