Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Deixant empremta en favor del Dia de la Pau

Deixant empremta en favor del Dia de la Pau

Les escoles d’arreu del món celebren cada 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau per reclamar una eduació en el respecte, la tolerància, la solidaritat i la concòrdia. Aquest dia fou triat per recordar la mort del pensador i polític indi Mahatma Gandhi, qui va aconseguir la indepenència de la seva nació a través de la no violència.

La pau és molt més que l’absència de baralles i guerres. A l’escola treballem per sensibilitzar alumnes, famílies i docents per trobar en el diàleg el camí cap a la pau i la resolució dels conflictes. Per aquest motiu, s’han realitzat dinàmiques diverses al llarg del dia per oferir eines que fomentin l’escolta activa i que permetin expressar les opinions de forma clara i tranquil·la.

Per commemorar aquesta data a l’escola, s’ha començat amb el Manifest per la Pau, escrit i elaborat per alumnes de sisè de primària i primer de secundària. Totes les classes s’han connectat per videotrucada per ser partíceps de l’obertura d’aquesta jornada tan especial i que, de fet, treballem dia a dia a les aules.

En aquest enllaç accedireu al vídeo del manifest. El trobareu a l’IGTV de l’Instagram de l’escola. Segueix-nos!

Els petits de la casa han treballat diferents manualitats. Entre elles, el signe de la Pau i un mag que els ajuda a fer màgia per aconseguir la Pau arreu del món.

A partir de propostes de petits conflictes que poden passar en el nostre dia a dia, els alumnes proposen solucions en petits grups i, posteriorment, ho comparteixen amb la resta de companys per valorar-les.

I per finalitzar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, l’escola s’ha omplert de coloms de la Pau com a iniciativa de tots els grups!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website