Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Celebrem la 1a Setmana de la Ciència

Celebrem la 1a Setmana de la Ciència

Del 16  al 20 de novembre a FEDAC Cerdanyola hem celebrat la 1a Setmana de la Ciència. Durant aquests dies l’escola s’ha omplert de reptes, sudokus, jocs, tallers científics, experiments… tot un ventall de possibilitats a l’abast de tots els alumnes amb l’objectiu de disseminar la ciència i la tecnologia.

Gràcies a la dedicació de mestres i professors, hem viscut uns dies molt especials a FEDAC Cerdanyola. Durant la 1a Setmana de la Ciència l’escola s’ha transformat de dalt a baix, i el resultat ha estat d’allò més positiu i satisfactori: els alumnes han mostrat en tot moment la seva motivació i entusiasme davant les diferents activitats i concursos proposats, i sobretot han après i s’han apropat a la ciència sense por.

Passaport dels Reptes

El Passaport dels Reptes va donar el tret de sortida a la 1a Setmana de la Ciència a FEDAC Cerdanyola. Per obtenir el seu passaport, els alumnes han hagut de resoldre 20 desafiaments relacionats amb la ciència i la tecnologia al llarg de tota la setmana. Aquests desafiaments es podien trobar a qualsevol racó de l’escola.

Ha fet molt de goig veure petits, mitjans i grans debatre davant de cada repte per trobar la solució correcta! El premi s’ho valia: un robot programable o un mini drone. 

Concurs de Dibuix i Fotografia Científics

Més de 150 alumnes han participat en el Concurs de Dibuix i Fotografia Científics. Ha estat un plaer passejar per l’entrada de l’escola decorada amb les obres dels grans talents artístics que cada dia trepitgen les nostres aules.

Obres presentades al Concurs de Dibuix i Fotografia Científics en el marc de la 1a Setmana de la Ciència de l'escola FEDAC Cerdanyola.

El Jutge Sr. Mariano estava tan indecís davant l’originalitat i la creativitat de les composicions dels alumnes que finalment va seleccionar 11 obres i va demanar ajuda a través de les xarxes socials de l’escola per escollir el guanyador de la tauleta LCD per escriure i dibuixar!

Sudoku Científic

Els alumnes de FEDAC Cerdanyola van haver de resoldre sodokus durant la 1a Setmana de la Ciència.

I divendres, la traca final: el Sudoku. A més de resoldre’l correctament, calia ser el més ràpid! Per això, els alumnes han passat bona part de la setmana practicant per poder guanyar un lot de productes científics.

Gala de cloenda

Quins nervis s’han viscut durant la gala de cloenda de la 1a Setmana de la Ciència, on també s’ha fet el repartiment de premis. A causa de la pandèmia, l’acte s’han fer per videoconferència, però tots hem pogut seguir en directe l’emoció del moment i compartir l’alegria dels guanyadors.

Guanyadors del Passaport dels Reptes

  • Mitjans 1: Arnau Muñoz (P1B)
  • Mitjans 2: Leire Redondo (P4B)
  • Experts: Maria Rodríguez (S3B)

Guanyadors del Sudoku Científic

  • Mitjans 1: Abigail Planagumà (P1A)
  • Mitjans 2: Mireia Roldán, Judit Córdova i Meritxell Chuquipoma (P3C: ho van fer en grup)
  • Expert: Nerea Carrasco (S4A).

Guanyador del concurs de Dibuix i Fotografia Científics

  • Jordi Ferrer (I4B)

A més, els alumnes d’educació infantil han viscut l’experiència de viatjar en el temps i rebre un regal conjunt per a cada classe de la mà d’un dels científics més coneguts de la història: Albert Einstein.

La 1a Setmana de la Ciència de FEDAC Cerdanyola ha estat una experiència molt estimulant i satisfactòria que l’any vinent repetirem!

L'escola FEDAC Cerdanyola celebra la 1a Setmana de la Ciència.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website