Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Des de fa molts anys, cada 30 de gener a FEDAC Cerdanyola celebrem a l’escola el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Sempre hem intentat que fos un dia bonic i ple de simbolisme pels nostres alumnes. Parlar de la Pau al món sembla senzill quan el context on vivim i eduquem és una realitat, plena de comoditats, dins d’una societat on aparentment els valors de respecte i educació conviuen. Però quan ho traslladem a un entorn, ja no tant llunyà (tenim a prop la guerra d’Ucraïna), parlar de la Pau és una mica més difícil. 

En els anys que hem celebrat el dia de la Pau, els i les alumnes han treballat el valors, les diferents realitats socials, per acabar creant un manifest on el desig de tots i totes és canviar el món cap a un de millor.

Enguany, hem volgut escoltar la veu de tots i totes les alumnes, des dels més petits als més grans. Creant capses de desitjos i missatges per com podem actuar per tenir un món millor. 

Hem volgut sensabilitzar als infants amb una celebració tots junts al pati de l’escola. Asseguts entre grans i petits, col·locats en cercle com a símbol d’unió i posant el protagonisme al centre del pati. Vint i sis capses plenes de missatges lligats amb 26 globus blancs han simbolitzat el nostre gra de sorra per fer un món millor.

Amb l’ajuda d’alumnes voluntaris s’han llegit vint i sis missatges. Després tots junts hem fet volar els globus cel amunt.

Un acte bonic amb un tancament musical i artístic a càrrec dels alumnes de 4rt de primària. Aquests, juntament amb la mestra de música, Lara Pons, han creat la cançó Un món més feliç. Amb lletra dels alumnes i arranjaments de la mestra.

Contents per haver gaudit un dia especial i una celebració diferent, tots i totes continuem treballant per un món una mica millor i per continuar aportant el nostre granet de sorra per la Pau i la No-violència a l’escola.

DENIP
CreaEscola Quality Certificate for Education Website