Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Capgrossos a l’escola

Capgrossos a l’escola

Al llarg del curs 2021-2022, hem treballat els éssers vius. Després de Setmana Santa va sorgir l’oportunitat de tenir capgrossos a l’escola, més concretament a l’aula de 3r. Ens hem format, hem après i hem treballat per a cuidar capgrossos a l’aula per a posteriorment tornar-los al seu medi natural. 

Com s’ha treballat?

Aquest projecte dels capgrossos a l’escola s’ha treballat per a causar el mínim impacte a la natura, entenent aquest projecte com a base d’aprenentatge per al procés de la metamorfosi, aprofitant alhora per a treballar els valors de respecte i estima per la naturalesa. 

És molt important la manera com presentem als alumnes el procés. Cal que entenguin que no es poden anar agafant i alliberant éssers vius a la natura. Si no es fa sabent de quina espècie es tracta i de les condicions d’alliberament, l’impacte a la naturalesa pot ser molt perjudicial. 

Com s’han desenvolupat aquests capgrossos a l’escola?

El projecte es va iniciar al curs de 3r a partir d’uns ous de granota que ens van donar. Observar tot el procés de metamorfosi des dels ous fins a ser granota jove permet als alumnes aprendre observant els canvis. A més, s’està duent a terme el projecte de la manera més similar a com viuen a la natura. Proporcionar aliment viu, (amb algues, i d’altres larves i animalons) són aspectes clau tant per a la supervivència com per l’aprenentatge. L’objectiu és crear un microecosistema dins l’ambient on es trobin els capgrossos, i sobretot, que els i les alumnes gaudeixin aprenent.

Aquest projecte apropa als i les nostres alumnes a un aprenentatge vivencial on poden experimentar i viure en primera persona el procés, és per això que a les nostres escoles li donem tanta importància al projecte #avuixdemà on volem transformar l’educació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website