Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Cantània 2024, una experiència memorable

Cantània 2024, una experiència memorable

Els projectes artístics, com la Cantània, són uns dels eixos diferenciadors de la nostra escola. Potenciem aquestes activitats des de ben petits per desenvolupar la creativitat, l’expressió verbal i no verbal i moltes altres competències que ens fan créixer com a persones i que ens ajuden a progressar en la vida quotidiana. És per això que, a 5è de primària, des del 2006, ens preparem per col·laborar amb l’experiència de Cantània. Aquest projecte comprèn tres fases: formació del professorat, treball a l’aula i espectacle final.

Es tracta d’una història musicalitzada i teatralitzada per dos cantants protagonistes, acompanyats de músics professionals i per un cor d’alumnes de diferents escoles de la comarca. El projecte està enfocat a alumnat d’entre nou i dotze anys, donant l’opció de triar entre tres cursos per portar-lo a terme. En el cas de FEDAC Cerdanyola, s’inclou dins l’assignatura de l’àmbit artístic de 5è de primària, comptant amb dues hores setmanals per treballar-hi.

Durant el curs, el professorat de música implicat rep una formació de tres sessions en les quals s’ensenyen els aspectes rítmics i melòdics de cada cançó, així com tècniques i idees per treballar-les dins l’aula.

Una vegada es finalitza el treball de les nadales, es comença el projecte presentant el context de la història i relacionant-la amb temàtiques d’actualitat. A partir d’aquí es fa la lectura per entendre bé el missatge i el vocabulari del repertori, treballant així la llengua i la pronúncia. Seguidament, ens enfoquem en la consciència del nostre cos, la projecció de la veu i tot el que va relacionat amb la cura i la tècnica vocal, juntament amb el moviment, centrant-nos en la coordinació i la memòria. A més, durant tot el procés es posa molt d’èmfasi en la col·laboració i el treball en equip, així com la responsabilitat individual dins del grup.

Per tant, podem observar que el projecte musical engloba molts aspectes del llenguatge oral, la consciència del propi cos, el moviment i la coordinació, així com el treball grupal, l’empatia, el respecte i l’autoestima. Tot això culmina en un espectacle final on els nens són els protagonistes, fent d’aquesta una experiència inoblidable de per vida per ells i per les famílies.

Cantània
CreaEscola Quality Certificate for Education Website