Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Batxillerat Dual, l’experiència dels nostres alumnes

Batxillerat Dual, l’experiència dels nostres alumnes

Els alumnes actuals de 4t d’ESO de FEDAC Cerdanyola fa tres anys que cursen a l’escola el Batxillerat Dual Americà. Ens volen explicar en què consisteix aquest programa i quina és la seva experiència al llarg d’aquests tres cursos.

El projecte educatiu de FEDAC Cerdanyola pretén estimular el compromís de l’alumne amb el seu aprenentatge. És per això que presentem propostes motivadores que es fonamenten en els talents de l’alumnat i que permeten un aprenentatge global i més aplicat en el dia a dia. Així, oferim la possibilitat de cursar el Batxillerat Dual durant l’educació secundària.

Què és el Batxillerat Dual? 

El Batxillerat Dual Americà és un programa que la nostra escola presenta des de fa diversos anys als alumnes. Aquest, està destinat a tots aquells joves d’entre 13 a 18 anys que tenen com a finalitat ampliar el seus coneixements relacionats amb la llengua anglesa, la història dels Estats Units, la seva literatura i també altres matèries molt interessants com Life Management Skills, que ens prepara per a la vida. Un gran avantatge és que facilita la possibilitat d’estudiar en universitats nord-americanes i en finalitzar-lo els alumnes assoleixen un nivell C1

Què ens ensenya el Batxillerat Dual? 

Batx Dual
Font: FEDAC Cerdanyola

Capacita a parlar amb total fluïdesa, redactar textos i millorar la comprensió lectora en llengua anglesa. A més, s’aprè a buscar informació de fonts fiables i escriure amb les teves paraules per evitar el plagi, eina fonamental per continuar amb la vida acadèmica de qualsevol estudiant. D’aquesta manera, et prepara més per a un futur pròxim.

Com ens ajuda en tot això? 

Fem moltes videotrucades amb gent d’altres països que, com nosaltres, estan aprenent anglès. Les tasques setmanals poden variar des de fer una redacció, un test, un pòster, presentacions, etc. El més important és saber buscar informació en llocs fiables i aprendre sobre els temes que ensenyen. No s’assembla a les classes tradicionals que normalment es fan a les escoles, sinó que tot és pràctic i divertit. Cal esforçar-se, però el treball és molt més interessant, ja que aprenem coneixements que en un futur podrem utilitzar.

Font: FEDAC Cerdanyola

Per què el recomanaria?

El Batxillerat Dual té molts aspectes positius. El fonamental és que ajuda molt en l’aprenentatge de l’anglès d’una manera pràctica. Alguns alumnes que entren al programa no tenen un domini excel·lent de la llengua, però en acabar el programa són capaços de parlar, escriure i entendre aquesta llengua gairebé al nivell d’un nadiu.

Font: FEDAC Cerdanyola

Però això no és tot, qui fa el programa surt amb coneixements, no només de l’anglès, sinó del seu entorn amb una mirada crítica que promou el desig de canviar el món perquè sigui un lloc millor. Hi ha diverses classes com el Life Management Skills, U.S. History o Criminology que ajuden a aconseguir aquest objectiu. Moltes d’aquestes matèries són optatives, i estan pensades perquè es puguin aprofitar en la modalitat de Batxillerat que sigui l’escollida: pel tecnològic es pot escollir l’optativa d’enginyeria, pel social es pot escollir criminologia… 

Aquest programa ajuda a treure el millor dels alumnes que el fan: transforma, orienta i condueix a l’excel·lència personal i acadèmica.

Batx Dual
CreaEscola Quality Certificate for Education Website