Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

“+ART a les escoles”, arrenca amb l’exposició itinerant d’en Siro López

“+ART a les escoles”, arrenca amb l’exposició itinerant d’en Siro López

  • El projecte “+ART a les escoles” està impulsat per les escoles FEDAC
  • S’exposen tres obres de l’artista madrileny Siro López a FEDAC Cerdanyola
  • Les obres parlen de la situació de la dona, la infància i la vellesa

Encetem el curs 2021-2022 a l’escola FEDAC Cerdanyola i, amb ell, el projecte “+ART a les Escoles” per fomentar el talent artístic dels i les alumnes del centre. El tret de sortida ha estat la inauguració de tres obres de l’artista i formador Siro López el 19 d’octubre al Centre Parroquial de Cerdanyola. Aquestes obres, i unes altres tres, formen part d’una exposició itinerant que viatja per les 25 escoles FEDAC i culminarà a la Nau Bostik de Barcelona la primavera del 2022.

Quan parlem de “+ART a les escoles” , parlem d’un projecte carregat de bones intencions. Un projecte que no és pas una carrera esprintada sinó una marató i cal que sigui una marató ben sonada. I ja tenim aquí el primer avituallament: les obres d’en Siro López, un artista polifacètic madrileny que ens ha cedit sis de les seves obres. El dilluns 18 d’octubre d’enguany ens arriben a FEDAC Cerdanyola tres de les obres itinerants i es presenten a tot el claustre gaudint d’un esdeveniment màgic on a través de diferents disciplines coneixeran les obres a treballar.

Ama sin ser amada

La primera obra que s’ha presentat ha estat a través de la dansa, amb una coreografia a càrrec de la ballarina mataronina de flamenc fusió Maria Burot. Ama sin ser amada és una creació que destaca per la seva base, una caixa de cartró.

Descobreix com l’artista ha creat Ama sin ser amada.
Emoció en estat pur en l’actuació de la jove ballarina de flamenc fusió Maria Burot.

Pandemia ¿Y ahora qué?

Pandemia ¿Y ahora qué? ha estat la següent obra a ser presentada a càrrec de la professora de llengua i literatura M. Rosa Ametller. Amb una banda sonora de fons molt emotiva, la M. Rosa ens ha recitat la poesia Un futur nostre de Marina Antúnez, uns versos molt encertats amb la temàtica de l’obra pictòrica.

Procés de producció de l’obra Pandemia ¿Y ahora qué?

Vidas silenciadas

Teresa, la cançó amb autoria pròpia que ens ha interpretat el professor de música Raül Beneitez ha donat pas a la presentació de Vidas silenciadas. Aquesta obra és un doble retrat sobre la vellesa i el llegat que els éssers humans deixem al nostre entorn quan partim.

Procés de creació de l’obra Vidas silenciadas

L’exposició a l’escola

Durant els 15 dies posteriors a l’arribada de les obres, l’exposició es podrà visitar a l’interior de l’escola en tres espais diferents. Un recorregut concret i un muntatge extern molt pensat embolcallen les obres per tal que tota la comunitat educativa les pugui gaudir. Tan bon punt les obres marxin per seguir el seu itinerari per la resta d’escoles FEDAC, els nostres alumnes duran a terme activitats, dinàmiques i produccions relacionades amb elles. Les obres d’en Siro López destaquen per la seva temàtica social i reivindicativa, així com pels materials usats per la seva creació, en la majoria objectes en desús trobats per casualitat i reutilitzats amb una inspiració desbordant per l’artista.

El projecte d’en Siro culminarà cap el mes de març a la Nau Bostik de Barcelona. Allí podrem gaudir de més d’una trentena d’obres d’aquest artista, així com de tallers, xerrades i un recull de produccions fetes pels alumnes de les 25 escoles FEDAC. “Més art a les escoles” no es tracta d’una simple moda transitòria sinó que ha arribat per quedar-se. L’escola FEDAC Cerdanyola aposta per integrar l’art com a instrument interdisciplinari present a tot arreu.

Hem vingut a jugar,
i guanya qui més es diverteixi.

Siro López
CreaEscola Quality Certificate for Education Website