Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Vine a les colònies d’estiu de FEDAC Cerdanyola

Vine a les colònies d’estiu de FEDAC Cerdanyola

L’equip de colònies portem treballant un temps per plantejar-vos unes colònies d’estiu úniques i especials a El Pinatar, a Gualba, adaptades a les circumstàncies actuals. Garantint que totes les activitats s’organitzaran amb les màximes mesures de seguretat i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

Les colònies d’estiu tindran lloc a El Pinatar, a Gualba, Vallès Oriental, a només 55 km de Barcelona. Anirem la tercera setmana de juliol, del dia 12 al 16 de juliol de 2021.

En aquests dies, les colònies seran una oportunitat per créixer personalment, estar en contacte amb la natura i per formar un bon grup d’amics/gues. Serà la primera edició on anirem de colònies amb els infants del Casal d’estiu!!!

Definim tres objectius englobats en els següents eixos: La natura, les emocions i la música.

Eix                                                     Objectius generals 

La Natura               OG1: Conviure amb la natura amb responsabilitat i respecte.

Les Emocions        OG2: Conèixer i reconèixer les pròpies emocions i les dels altres.

La  Música             OG3: Utilitzar la música com un recurs freqüent durant les colònies.

LA CASA

“La casa de colònies escollida és “El Pinatar”, és una gran casa de colònies amb capacitat per 200 persones encara que per tema Covid només hi haurà accés per unes 100/110 persones aproximadament per major seguretat i comoditat.

Disposen d’habitacions de 4, 10, 12, 16, 32, 36 i 56 places repartides en 3 plantes, pistes esportives, piscina, àmplies sales interiors, un pavelló cobert de 1000 m², un parc d’aventura amb vuit ponts penjants, una exclusiva via ferrada, 2 rocòdroms i una tirolina de 80 metres.

Situada a la falda del Montseny està envoltada de boscos de pins i roures, que ens faran gaudir d’un munt d’activitats adaptant-nos a qualsevol tipus de grup d’edat”.

(font: https://www.elpinatar.com/)

En el següent vídeo podeu conèixer una mica més les instal·lacions de la casa de colònies El Pinatar.

SORTIDA AL PARC MEDIAMBIENTAL DE GUALBA

Farem una excursió al Parc Natural de Gualba és un camí circular d’1 h 30 min. Anirem pujant pel costat de la riera, després d’un tram amb una mica de pujada, arribem al Mirador del Salt de la Riera de Gualba. Ara ja només queda tornar per una pista còmoda, passarem pel costat d’un cremallera que es va cremar el 1994 i d’un monòlit de la Rosa d’Abril.

Entorn idíl·lic i compta amb tots els serveis: zona de jocs infantils, 2 piscines, zona de pícnic amb barbacoes… L’itinerari d’aquesta ruta és molt còmode, podent-se realitzar amb infants de totes les edats. 

CENTRE D’INTERÈS

Des de l’inici de la preparació ens plantegem organitzar unes colònies d’estiu cooperatives i inclusives. A partir de la construcció de la carta d’objectius escollim l’essència de la pel·lícula de Disney: Into the Woods

Amb aquest centre d’interès ens proposem treballar l’objectiu OG1, ja que tot el centre d’interès es desenvoluparà en un bosc. En ell hi aniran apareixent diferents personatges de les sèries amb un neguit especial. Amb el treball d’aquest eix d’animació ens adonarem que tots estan connectats i que comparteixen un mateix bosc el qual han de vetllar pel seu bon estat, de la mateixa manera que les persones compartim un mateix planeta que també hem d’estimar i cuidar.

Hi haurà una història principal inventada on es desenvolupa en aquest bosc i rebrem l’ajuda dels diferents personatges de les sèries que aniran apareixent per tal d’aconseguir l’objectiu de la història.

Les sèries que podem introduir en aquest bosc serien, per exemple: Dora l’exploradora, High School Musical, Stranger Things, La casa de papel…, tot adaptat a l’edat dels infants i joves i de manera educativa.

HORARI BASE

Tot i que els horaris poden tenir certes modificacions segons les activitats que desenvoluparem dia a dia, presentem l’horari base que seguirem.

ACTIVITATS

Hi ha alguna manera més divertida per conèixer el medi natural que fent activitats de lleure? Rutes d’orientació, excursions, piscina… Un món d’aventures per compartir tots junts!

 • Jocs d’interior i exterior: els jocs d’exterior i d’interior són activitats estructurades i amb finalitat educativa, que ens permet relacionar-nos amb els altres i adquirir nous coneixements d’una forma totalment lúdica i divertida.
 • Jocs d’aigua/piscina: les activitats esportives ens permeten treballar el desenvolupament de les capacitats motrius dels infants alhora que aprenen normes de convivència amb el joc i gaudir de l’estiu amb amics.
 • Danses i cançons: les danses, les cançons i l’expressió corporal ens permeten ampliar el nostre vocabulari i treballar d’una forma divertida les capacitats motrius del nostre cos. 
 • Gimcanes/esport: els jocs de proves i habilitats ens ajudaran a cohesionar el grup i treballar la companyonia. 
 • Tallers: després de dinar ens relaxarem una estona desenvolupant les capacitats artístiques i treballant amb la creativitat durem a terme activitats plàstiques relacionades amb el tema que toqui aquell dia.
 • Excursions/cursa d’orientació: Ens permetrà gaudir del que ens envolta i conèixer nous indrets.

PREU 260 €

Inclou:

 • Quatre dies de pensió complerta (portem l’esmorzar i el dinar del primer dia de casa).
 • Autocar d’anada i tornada.
 • Monitors.
 • Material.
 • Entrades al parc mediambiental de Gualba.

S’ha de fer una paga i senyal de 100 € per formalitzar la inscripció a les colònies. Sense aquest pagament, no es pot assegurar la plaça.

Al següent vídeo podeu veure la reunió que es va fer sobre les colònies.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website