Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Setmana de la Ciència: 2a edició!

Setmana de la Ciència: 2a edició!

Aquest titular us sona? I tant! Doncs perquè ja hem celebrat la Setmana de la Ciència amb anterioritat. Aquest projecte es va inaugurar la tardor del 2020 i va tenir tant d’èxit i bona acceptació entre l’alumnat, les famílies i tot el personal de l’escola, que aquest any hem repetit experiència.

Durant la setmana del 15 al 19 de novembre a FEDAC Cerdanyola hem celebrat la 2a edició de la Setmana de la Ciència! Una comissió formada per docents de l’escola s’ha encarregat de tota l’organització, repetint activitats que l’any passat van motivar moltíssim als infants i joves, així com noves iniciatives que han sorgit.

Concurs de cartells

Abans de començar la setmana, els alumnes i les alumnes de l’escola van realitzar el concurs de cartells amb els que s’ha decorat l’entrada de l’escola aquests dies.

Els guanyadors han rebut una entrada pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) o pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Reptes científics 

Durant la setmana hem dut a terme diverses activitats a l’escola, entre elles destaquem un concurs de reptes científics, amb diferents enigmes que els nens i nenes havien d’anar resolent. Els que aconseguien desxifrar més reptes, optaven a un premi per a la seva classe. Cada dia havien de buscar per l’escola els diferents enigmes i anotar la resposta al passaport científic, un llibret creat per l’ocasió per registrar les claus que els permetien optar a un lot científic.

A més a més, tal com vam fer l’edició anterior, s’ha animat a les famíies a participar a través de les xarxes socials per donar resposta als enigmes diaris que cada dia trobaven a les diferents entrades i sortides de l’escola.

Experiments de grans a petits

S’han dut a terme experiments per les classes de l’escola a càrrec dels alumnes de tercer curs d’educació secundària. Entre ells, destaca la demostració dels líquids no newtonians, on amb una mica de Maizena i aigua s’aconsegueix una barreja que si pressiones sobre ella és solida però si no apliques pressió és liquida. Els més petits s’ho han passat d’allò més bé aprenent i experimentant amb els experiements proposats pels joves de l’escola!

Concurs de sudokus 

Per finalitzar la setmana, hem preparat un concurs de sudokus i una cerimònia per entregar els diversos premis de totes les activitats que estàvem fent. Cada classe tenia un guanyador de Sudoku que optava a un premi de caràcter científic.

Ha sigut una setmana inoblidable plena d’experiències memorables! Hem gaudit i, a la vegada, après moltíssim!

Setmana de la Ciència
CreaEscola Quality Certificate for Education Website