Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Propostes per fomentar el traç dels més petits

Propostes per fomentar el traç dels més petits

En aquest article us presentem un tastet d’activitats per dur a terme amb els nens i nenes de l’etapa d’educació infantil en qualsevol moment de l’any. L’objectiu d’aquest és oferir-vos un ventall de propostes per fomentar el traç dels més petits de manera dinàmica i creativa per ajudar-los a introduir-se en el món de l’escriptura. A través del traç podem observar com desenvolupen la psicomotricitat fina, la psicomotricitat gruixuda, la direccionalitat i la creativitat.

Com ho podem fer?

Les ganes d’experimentar amb els diversos materials i potenciar la creativitat dels més petits, permet que aquests guanyin confiança en un mateix i en un futur puguin superar tots els reptes que es trobaran al llarg del seu aprenentatge.

Jugar, observar, experimentar i aprendre en família és un moment molt enriquidor i divertit pels infants; compartim un ambient bonic ple de complicitat i de diàleg. Traçar es pot fer de moltes maneres i, sobretot en diferents espais: al menjador de casa, al jardí, a l’escola, en un parc, a l’habitació, al carrer… i fins i tot a la cuina!! Però, sobretot el més important és deixar que siguin ells mateixos els qui experimentin i creïn lliurement.

Quins materials necessitem per fomentar el traç dels més petits?

Hi ha una gran varietat d’elements i materials que es poden utilitzar, a continuació esmentem algunes propostes que fem des de l’escola:

  • La millor manera de començar a tenir consciència d’un traç és fer-ho amb els propis dits: resseguint les línies, posant el dit dins d’una estructura amb volum, utilitzant pintures de dits per fer un traç lliure…
  • A les parets, a les rajoles, al carrer, a unes escales… hi ha un munt de línies per resseguir i el guix és un material molt adequat per fer-ho, ja que aquest es pot esborrar molt fàcilment.
  • L’expressió plàstica és on més es pot observar la creativitat dels infants ” Quin recorregut està fent el cotxe i la Pilota?”
  • Traçar amb un pinzell, colors, pedres… també ajuda a interioritzar allò que s’està aprenent.
  • Amb farina, sucre, sal, iogurt, macarrons… podem fer un munt de propostes per traçar!

A la nostra escola, en educació infantil fomentem les metodologies d’enfocament globalitzat que afavoreixen un aprenentatge cooperatiu, lúdic i significatiu on volem respondre a les necessitats i inquietuds dels nens i nenes.

Ara que ja teniu una pinzellada de com fer-ho, us animem que ho porteu a terme a casa perquè els vostres fills i filles ho puguin anar practicant!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website