Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Mobilitza’t per la selva!

Mobilitza’t per la selva!

Els alumnes de FEDAC Cerdanyola de l’optativa de Transformem el món de 1r de secundària, volem ajudar als ximpanzés! Així que hem volgut col·laborar amb la campanya de Mobilitza’t per la selva.

Què és?

Mobilitza’t per la selva és una campanya de l’Institut Jane Goodall des del seu programa d’educació ambiental Arrels i Brots (Roots&Shoots). 

Com? 

Recollint mòbils que la gent no utilitza i reciclant les bateries dels terminals i altres parts.

Amb quina finalitat?

Reutilitzar el coltan que es troba a les bateries dels mòbils i reduir-ne la seva extracció a la República Democràtica del Congo.

Què aconseguim?

  • Reduir i fer més sostenible la demanda dels components dels terminals mòbils.
  • Reciclar elements com el coltan.
  • Reduir la contaminació ambiental tractant els materials tòxics de forma correcta.
  • Recollir fons per finançar programes d’educació i conservació del centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga (Congo). Dirigit per l’Institut Jane Goodall, té cura dels ximpanzés rescatats en pèssimes condicions que estaven en mans de caçadors o traficants.

 

I us preguntareu, què és el coltan?

Doncs el coltan és un mineral que es troba a Àfrica. L’utilitzen per fer les bateries dels nostres mòbils. Es compon de dos minerals diferents que són la columbita i la tantalita.

(Credit Image: © Lucas Oleniuk/The Toronto Star/ZUMA)

Des d’ara i fins a finals de curs recollirem mòbils, i per cada 30 mòbils, podrem apadrinar un ximpanzé. Així estarem contribuint a la reducció de l’explotació de les mines de coltan. La persona que porti un mòbil el pot deixar a la bústia que trobarà a la porteria de l’escola i podrà emportar-se de regal un ximpanzé fet amb papiroflexia per nosaltres mateixos. 

La campanya Mobilitza’t per la selva inclou diferents productes publicitaris per animar als alumnes, les famílies i el personal de l’escola a participar. Els alumnes de 1r de secundària ens hem encarregat dels seu disseny i elaboració. Hem creat dos vídeos per fer campanya, cartells amb tocs artístics per penjar a l’escola i hem editat publicacions per les xarxes socials de l’escola (Instagram, Facebook i Twitter) per fer partícips, a més de la comunitat educativa de FEDAC Cerdanyola, també els ciutadans del municipi en el nostre projecte de recollida de mòbils.

Esperem que vulgueu participar portant un mòbil que ja no utilitzeu a FEDAC Cerdanyola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website