Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

L’escola FEDAC Cerdanyola recull 1.119,22 € per la Marató de TV3

L’escola FEDAC Cerdanyola recull 1.119,22 € per la Marató de TV3

  • Els diners recollits aniran destinats a la recerca per la Covid-19.
  • Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat sanitària, la tradicional xocolatada solidària per recollir donatius s’ha transformat en un taller nadalenc.

Cerdanyola del Vallès, 15 de gener de 2021. – La comunitat educativa de l’escola FEDAC Cerdanyola ha aconseguit recollir 1.119,22 euros per la Marató de TV3 durant aquest mes de desembre. Enguany, aquesta fita solidària destina els donatius de la seva acció a la recerca per la Covid-19. Els alumnes de l’escola FEDAC Cerdanyola han fet adorns nadalencs per les seves famílies per animar a participar en la causa.

Fons per la recerca sobre el coronavirus

La Marató d’aquest any estava dedicada a la salut mental, però el Patronat de la Fundació va decidir canviar el tema de forma excepcional donades les dificultats i incerteses que viu la població per l’emergència sanitària actual i traslladar-la a l’edició del 2021. Així que els esforços de totes les persones i entitats que han col·laborat s’han centrat en obtenir recursos per a la divulgació, sensibilització i recerca sobre la pandèmia del coronavirus SARS-coV2.

Creació d’adorns nadalencs

L’escola FEDAC Cerdanyola no s’ha deixat vèncer per les restriccions sanitàries establertes pel Departament d’Ensenyament i Salut i s’ha reinventat per seguir col·laborant en la recollida de donatius per la Marató de TV3. El fet de no poder celebrar la tradicional xocolatada, ha creat un neguit molt gran en els alumnes fins a saber com podíem seguir col·laborant amb la causa. Aquest any hem posat a prova el seu talent artístic i els alumnes d’educació infantil, primària i secundària han creat adorns nadalencs en una base de fusta amb diferents tècniques. Aquests s’entregaven a les famílies el dilluns 14 de desembre en un sobre completat amb una carta escrita pels propis alumnes per animar a participar en aquesta acció solidària col·lectiva. Durant la tercera setmana d’advent, els alumnes han tornat els sobres amb els donatius a l’escola i els dipositaven a les guardioles dissenyades per la campanya.

L’Advent és temps d’espera, com també temps de reflexió. Així ho vivim a l’escola FEDAC Cerdanyola cada any i no pot ser d’altra manera que col·laborant amb La Marató de TV3. El Covid-19 va entrar a les nostres rutines diàries des del març. La convivència no ha estat fàcil, ens ha fet sentir tot tipus d’emocions i reestructurar les nostres relacions. Hem acomiadat familiars, amics, companys, però no volíem deixar de viure la Marató i d’experimentar la solidaritat. Participar en aquesta acció col·lectiva per avançar en la recerca de malalties i trastorns ja és tota una tradició i aquesta vegada ho vivim de forma diferent, i és que, tot i la distància, aquest any ens toca a tots.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website