Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Geometria per tothom

Geometria per tothom

Geometria per tothom és un projecte interdisciplinar de matemàtiques i llengües que els alumnes de 3r d’ESO han portat a terme al llarg del segon trimestre, amb un objectiu clar: aprendre gaudint; i un tema central: la GEOMETRIA.

Inicialment va néixer com a un projecte per aprendre conceptes matemàtics de forma vivencial: construint, dissenyant, investigant… finalment, s’ha convertit en un treball multinivell per compartir l’experiència amb alumnes de diferents cursos i etapes de l’escola.

Exposició al vestíbul

Així doncs, al vestíbul del nostre centre educatiu, els alumnes de tercer de secundària han organitzat una exposició que inclou reconstruccions en tres dimensions de cossos geomètrics, tals com prismes, piràmides, cons, cilindres i altres poliedres. A més, comptem amb maquetes diverses per explicar de forma vivencial el Teorema de Pitàgores; així com biografies de matemàtics, pensadors i altres personatges importants de la història dins d’aquest àmbit, entre altres.

Hem incorporat a l’entrada de l’escola un expositor que permet tenir accés a través de codis QR als vídeos explicatius elaborats pels propis alumnes de secundària per tal que petits, mitjans i grans de l’escola puguin entendre la geometria d’una forma interactiva. A més, també han creat diferents jocs interactius a través de la plataforma Kahoot per fer partícipis de l’exposició a tota l’escola a través d’eines digitals. Podeu accedir a través d’aquesta publicació i animar-vos a jugar des de casa!

Projecte interdisciplinar

En el projecte Geometria per tothom, són moltes les capacitats i habilitats que han intervingut. Des de tasques que requerien aplicar les competències de l’àmbit lingüístic en les explicacions i descripcions dels vídeos per públics de diferents edats, així com les aplicacions tecnològiques per a l’elaboració de les infografies, l’edició de vídeo i la creació dels codis QR. A més, s’han realitzat tasques més manipulatives i plàstiques per l’elaboració dels diferents cossos geomètrics i les demostracions del teorema de Pitàgores, així com la creació de la pròpia exposició a l’espai de recepció de l’escola.

I tot això, reforçant una manera de treballar, cada cop més incorporada en el nostre dia a dia, com és el treball en equip, cooperatiu i inclusiu del projecte educatiu #avuixdemà2024.

En definitiva, un projecte on tothom suma i en surt guanyant!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website