Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Gaudir de l’esport en família

Gaudir de l’esport en família

La pràctica esportiva té una importància molt rellevant en l’infantesa i l’adolescència i per això us animem a gaudir de l’esport en família els caps de setmana. A FEDAC Cerdanyola insistim molt en la pràctica de l’esport com a eina per ajudar al desenvolupament d’hàbits saludables. L’esport en aquestes etapes del creixement permet als infants i joves desenvolupar valors i actituds positives. Per aquest motiu, és de vital rellevància fomentar l’esport a les escoles i amb les famílies.

La realització de l’esport brinda una bona salut mental, sensacions de felicitat i benestar. A més a més, millora els estats d’ànims, com si fos una teràpia de manera que l’estrès, la depressió, l’ansietat i els transtorn de la son es veuen reduïts. 

La pràctica de l’esport també és un moment de socialització on aprenen a comunicar-se, treballen en equip, col·laboren per arribar a un mateix objectiu. Sense adonar-se estan treballant la perseverància mitjançant l’esforç. També ens ajuda a treballar la frustració i millorar la convivència amb els altres ja que cal arribar a acords i coordinar-se per cooperar junts.

Malgrat això, també és important fomentar l’esport fora de l’escola i és per això que us volem deixar una sèrie de recomanacions de llocs de la nostra comarca on podeu anar i fer activitats en família!

Excursions i rutes per fer amb nens al Vallès Occidental

La Mola

És la muntanya més alta de la zona, que es troba al Parc Nacional de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, al nord de la ciutat de Terrassa. Us proposeu fer una excursió pujant la muntanya on trobarem pel camí el monestir romànic de Sant Llorenç de Munt. A més a més, gaudireu d’unes vistes incre¨bles!

La Ronda Verda de la Riera, a Palau-Solità i Plegamans

La Ronda Verda recorre una zona verda i plena de natura: la riera de Caldes. És un recorregut que es pot fer en bicicleta o caminant. Podeu descobrir la flora i fauna del riu que passa per sota i on també trobareu zones per anar fent un petit descans.

La Via Verda del Vallès

La Via Verda del Vallès es port començar a l’estació de FGC de Bellaterra i travessa camins que passen pràcticament pel bosc. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta i és una oportunitat perfecte per gaudir de l’espai natural a prop del municipi.

Ruta en bici pel Parc dels Gallecs

El Parc dels Gallecs és un espai rural protegit on es poden fer diferents excursions per conéixer la biodiversitat de la zona i, a la vegada, descobrir la història i el patrimoni de la zona, com per exemple l’església de Santa Maria dels Gallecs.

Parcs d’esports i aventures al Vallès Occidental

Granja d’Aventura Park a Viladecavalls

La Granja d’Aventura Park és un espai d’oci per infants i adults que combina activitats de diferents tipus per aprendre a conviure amb la natura i potenciar destreses a nivell emocional i psicomotriu. Podreu conéixer els diferents animals que els responsables del parc han adopatat i els hi han cedit per diferents circumstàncies i visitar l’hort per posant-vos a la pell d’autèncitcs pagesos. Altrament, podreu gaudir d’una sèrie de circuits d’aventura entre els arbres on els més aventurers podran recórrer passant ponts de fusta, tirolines i superant tot tipus de jocs d’habilitat i destresa.

Biketrial a Sabadell

El Biketrial de Sabadell está dins del Parc de Catalunya. És un espai pensat tant per principiants com per experts en la matèria. La seva superficie està dividida en dues zones que es diferencien per les característiques dels obstacles. Practica aquest esport i diverteix-te amb la bicicleta!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website