Cervantes, 5-15 - Cerdanyola del Vallès

936 920 884

Els petits pagesos

Els petits pagesos

Els petits pagesos és va inciar amb el projecte Hort, on els nens i nenes es converteixen en petits pagesos i fan un seguiment i cura d’un petit hort a la nostra escola.

Quan es va iniciar aquest projecte?

Des de fa uns cursos al nostres alumnes de P5 treballem el projecte Hort a la nostra escola i ens convertim en petits pagesos.

Està inclòs dins l’àrea de “Descoberta de l’entorn” que es desenvolupa durant part del tercer trimestre.

Dins del marc d’aquest projecte s’hi inclou una sortida d’un dia a un hort de Gavà. Ens vam adonar però, que el cicle de les plantes és força més llarg i que sovint no ens donava temps de veure’l tot ja que ens arribaven les vacances d’estiu sense haver pogut recollir part de les verdures i hortalises que haviem plantat.

Com es desenvolupa el projecte dels petits pagesos?

Aquest curs, a més del projecte Hort, un dia per setmana desenvolupem l’activitat anomenda “petits pagesos”. Això ens permetrà experimentar tot el procés, des de la llavor fins el fruit. 

Pensem que l’hort a l’escola pot ajudar els nostres infants a prendre consciència de la importància de conèixer i protegir els ecosistemes naturals i a valorar l’esforç i la responsabilitat personal i de grup.

Els nens i nenes de l’escola van cada setmana a regar i veuen com creixen les llavors

Quin beneficis treuen els petits pagesos d’aquest projecte?

L’hort aporta una sèrie de vivències gratificants i úniques per als nens i nenes. Malgrat les seves petites dimensions, ens permet conèixer el cicle de les plantes, aprendre a cuidar-lo i respectar-lo. La font d’aprenentatge que representa l’hort amb l’activitat dels petits pagesos arriba a tots els àmbits: coneixement, valors i emocions, estètica i cura de l’entorn i sobretot, en un món que cal fer sostenible.

A més a més dins del pla #avuixdemà estem treballant el projecte Escola Verda que permet repensar el currículum i plantejar l’estudi dels fenòmens socials i naturals tenint en compte la seva complexitat i situant l’alumne en el seu entorn.

En definitiva l’hort ens ensenya una manera de fer i de ser i de recollir allò que sembrem amb la nostra dedicació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website